Day Sixteen! - En vit jul!

" Det är dags att göra julen till barnens!

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens.

För barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många.  385 000 barn och unga lever i familjer där en eller två föräldrar har ett riskfyllt drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

Vartannat barn upplever dessutom att vuxna förändras när de dricker alkohol. Och när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt – då står inte längre julen för något tryggt.

Under julen 2014 nådde vi 6300 barn genom våra aktiviteter. Vår ståndpunkt är att om barn ska ha ont i magen under julen så ska det vara för att man ätit för mycket pepparkaksdeg – och inte för att man är orolig för att mamma eller pappa ska dricka för mycket. 6 300 barn som fått känna att julen är deras, och bara deras."

http://www.vitjul.se

 

 
Julen är barnens tid, glöm inte de!
Allmänt | |
#1 - - Maria O:

Bra skrivet :)

Upp